+ Meer informatie

Woudenberg wil noord-zuidverkeer via NS-lijn leiden

1 minuut leestijd

WOUDENBERG - De gemeente wil de drukke noord-zuidroute door het dorp aanpakken. Daarvoor moet de toekomstige zuidelijke randweg ter hoogte van de Zegheweg doorgetrokken worden naar de voormalige spoorlijn richting Leusden. Via de spoorlijn moet deze omleiding weer aansluiten op de Arnhemseweg.

Tijdens een gisteravond gehouden informatieavond stelde de gemeente de diverse belangengroeperingen op de hoogte van de ruimtelijke toekomstvisie van de gemeente. Een woordvoerder van de Stichtse Milieufederatie vroeg zich af of de Nederlandse Spoorwegen al afweten van de gemeentelijke plannen. Volgens wethouder W. H. Backer was contact met de NS in dit stadium nog prematuur.

Voor de komende tientallen jaren heeft de gemeente zo'n 1100 woningen gepland. Als het plan Nieuwoord volgebouwd is, worden eerst de gebieden boven het Griftpark en ten westen van de Rehobothschool nader ingevuld. Vervolgens is de zuidoosthoek tussen de toekomstige zuidelijke randweg aan de beurt. Daarna wii de gemeente het gebied ten oosten van het bejaardentehuis tot aan de Zegheweg volbouwen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.