+ Meer informatie

Minder storingen in kerncentrales

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Het aantal storingen in Nederlandse kerncentrales Is vorig jaar afgenomen van 32 tot 24. Dit staat in de jaarlijkse rapportage over het functioneren van de kerncentrales dat minister De Vries (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Sinds vorig jaar wordt bij het rapporteren de ernst van de storingen uitgedrukt in een internationale schaal. Deze schaal loopt net als de schaal van Richter die gebruikt wordt bij aardbevingen van O tot 7. Op de kemenergieschaal staat het cijfer 1 voor een kleine storing en het cijfer 7 voor een grootschalig ongeval als in Tsjernobil.

Vorig jaar meldde de centrale in Borssele achttien storingen en die in Dodewaard zes. Van de 24 storingen waren er drie op niveau 1 en de rest op niveau 0. Van de storingen in 1989 waren er twee op niveau 1 en de overige op niveau 0.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.