+ Meer informatie

Zelf chocolademelk maken

2 minuten leestijd

Zelf chocolademelk maken  Gezellig: allemaal je eigen chocolademelk maken aan tafel! Met de chocosticks van Chocxx en een beker hete melk is het in een handomdraai gebeurd. Zelfs de jongsten kunnen h.et. Roer de chocoladestick door een .beker hete volle melk. Ruik vervolgens de heerlijke cho. coladegeur die opstijgt. Proef en smul… Chocxx is gemaakt van de beste kwaliteit Callebaut chocolade, en de sticks hebben een zachte pralinevulling. Het product is leverbaar in de smaken puur en melk, bevat geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen en is glutenvrij. Chocxx is te vinden in het koffi e- en theeschap bij de meeste grotere AHfi lialen, bij Super de Boer en Dekamarkt. De consumentenadviesprijs voor vier sticks bedraagt 2,99 euro.

Zoetstof met probiotica

Sinds enige maanden is er een nieuwe zoetstof op de markt: Nevella Probiotics (van Heartland Sweeteners). De zoetstof wordt geproduceerd op basis van sucralose. Dat betekent dat er bij de bereiding weliswaar echte suiker is gebruikt, maar dat de suikermoleculen geen calorieën meer bevatten. Door dit productieproces is Nevella probleemloos te gebruiken door iedereen die op de calorieën wil of moet letten. Zelfs diabetici ervaren geen verschil in hun bloedsuikerspiegel. Dit zoetje in de koffi e of thee is dus een volwaardig alternatief voor suiker. In de zoetjes zitten ingecapsuleerde probiotica. Doordat ze omhuld zijn, passeren de probiotica gemakkelijker het maagzuur en werken ze beter in de darmen. Behalve zoetjes brengt Nevella ook poeder op de markt, dat op dezelfde manier te gebruiken is als suiker en dat vrijwel dezelfde smaak heeft. Anders dan andere zoetstoffen verliest dit poeder bij verhitting nooit zijn smaak, dus ook niet als het langdurig verwarmd wordt in de oven (bijvoorbeeld verwerkt in een taart). Nevella is verkrijgbaar bij de supermarkten. Zie ook www.nevella.com.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.