+ Meer informatie

Manila treft schikking met Imelda Marcos

1 minuut leestijd

MANILA — Imelda Marcos is met de Filippijnse regering overeengekomen 60 procent van haar tegoeden bij vijf Hongkongse banken over te maken naar de Filippijnen als de regering een bij een Amerikaanse rechtbank ingediende aanklacht tegen haar wegens vermeende verduistering intrekt.

Dit heeft de Filippijnse regeringsfunctionaris David Castro gisteren meegedeeld.

Volgens Castro is de regering van president Corazon Aquino bereid de aanklacht in te trekken als Marcos ten minste 200 miljoen dollar (335 miljoen gulden) van de rekeningen terugstort. De overeenkomst betreft uitsluitend de tegoeden bij de vijf Hongkongse banken en de rechtzaak in Californië. Imelda Marcos zou nog meer bankrekeningen met verduisterd geld hebben en de Filippijnse regering heeft meer procedures tegen haar lopen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.