+ Meer informatie

Van de redactie

3 minuten leestijd

Het hebben van een minderwaardigheidscomplex, komt voor bij jongens en meisjes, zij denken dat ze niet aantrekkelijk of intelligent genoeg zijn om een kans te maken bij het andere geslacht.

Een meisje is smoorverliefd op een jongen, uit alles laat ze blijken dat ze verkering met hem wil. Die jongen doet wat ze wil, alleen omdat hij op dat moment toch niets anders te doen heeft. Na een tijdje maakt de jongen het uit, er wordt over gepraat. Het meisje vraagt aan de jongen, „Waarom? Antwoord: „Ik zag toch al niets in je, maar ik had wel zin in een avontuurtje."

Een ander voorbeeld is er een waar, ik kan wel zeggen, nooit over gepraat wordt. Een ieder zal wel weten dat sexuele handelingen in de verkeringstijd ook bij de christelijke jeugd voorkomen. Als christelijke jongens en meisjes weten we en dat niet alleen, maar voelen we ook dat het niet goed is. Dat gevoel en het niet durven bekennen tegenover vriend of vriendin dat het je spijt er ooit aan begonnen te zijn, zullen vaak tot een breuk in de verkering leiden.

Ook deze Forum-pagina weer over het onderwerp „verkering". Een onderwerp overigens, waar we niet te lang meer mee door willen gaan. Toch blijkt uit deze, evenals uit de vorige inzendingen, dat veel over dit onderwerp wordt nagedacht.

We kregen veel reacties toegestuurd, maar niet allemaal waren ze even geschikt om op de Forum-pagina te worden geplaatst. Er was bijvoorbeeld een meisje dat verkering kreeg met een Roemeense jongen. Er kwamen tal van problemen om de hoek kijken, waar zij eerst nooit aan gedacht had. De verschillen in cultuur gaan een steeds grotere rol spelen terwijl ook de geloofsverschillen een toenemende kloof vormen. Problemen die te persoonlijk beschreven zijn om te plaatsen, maar die wel degelijk ook binnen onze gezindte leven. Deze week weer drie andere mensen, die hun gedachten op papier hebben gezet, ieder op zijn of haar eigen manier.

Als je nog wilt reageren op de inzendingen of op het onderwerp in het algemeen, moet je dat nu doen. Over niet al te lange tijd hopen we dit onderwerp af te sluiten.

Je reactie kun je sturen aan: Reformatorisch Dagblad, redactie Forum, postbus 670, 7300 AR Apeldoorn.

Omdat bij deze handelingen het ini' tiatief voor 90% bij de jongen vandaan; komt, kunnen de volgende soort gedachten ook tot spanningen leiden. Bij-J een jongen, „Zou ze het alleen bij mij' toelaten?" Bij een meisje, „Zou hij het bij een ander ook doen?" Een Raad? Meisjes, veel jongens hebben lievep een klap in het gezicht dan dat je ze hun gang iaat gaan, het voorkomt bovenstaande gedachten.

Wordt hij kwaad na zo'n mep, be-*; denk dan, waarom heeft hij verkering; met je, voor je persoonlijkheid, voor jekarakter of voor je lichaam. Een ding; zou ik nog willen opmerken. Verschil* lende jongens en meisjes die moeilijk^ aan een huwelijkspartner komen, kun-^ nen, hoewel in onze kringen in veeH mindere mate, gevoelens gaan tonétf: voor hetzelfde geslacht. Willem A. Booy i H. I. Ambacht

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.