+ Meer informatie

Bundeling van hoger personeel in ziekenhuizen

FEDERATIE HPZ :

1 minuut leestijd

Het bestuur van . de Landelijke vereniging van artsen in dienstverband en het bestuur van het Nederlands instituut voor psychologen hebben een „federatie van verenigingen van hoger personeel werkzaam in privaatrechtelijke ziekenlnrichtingen" opgericht. Andere in aanmerking komende vereniging? i kunnen nog lid worden van deze organisatie, kortweg federatie HPZ genaamd.

Deze federatie gaat namens de artsen in dienstverband en de psychologen deelnemen aan de onderhandelingen over de nieuwe arbeidsvoorwaarden in ziekenhuizen, die vandaag beginnen. De werkgevers zijn daarbij vertegenwoordigd door het college voor arbeidszaken van de nationale ziekenhuisraad, de werknemers (ongeveer 160.000 in totaal), door de samenwerkende bonden van overheidspersoneel, het gezamenlijk overleg beroepsverenigingen en de nieuwe federatie. • Koningin Juliana heeft gistermiddag op paleis Soestddjk een afscheidslunch aangeboden aan de ambassadeur van de Volksrepubliek Hongarije, dir. Lorand Jokai en echtgenote. ' • Binnenkort is de benoeming te verwachten van Jonkheer mr. Q. P. A. de Marees van Swinderen tot buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur in de republiek Sierra Leone met standplaats Monrovia.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.