+ Meer informatie

OGGiN nemen site in gebruik om anbi-eis

1 minuut leestijd

BARNEVELD. De Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland (OGGiN) hebben vandaag een site in gebruik genomen waarop het kerkverband informatie plaatst over alle zestig gemeenten.

Met de site oudgereformeerdegemeenteninnederland.nl voldoen de OGGiN aan de eis voor anbi’s (algemeen nut beogende instellingen) om gegevens over beleid en financiën op internet te publiceren. Goede doelen moeten dit al sinds 2014. Voor kerken en kerkelijke instellingen, die eveneens fiscale voordelen genieten vanwege de anbi-status, gaat de regel op 1 januari in. De OGGiN vermelden ook informatie over hun meldpunt voor seksueel misbruik.

Hoewel alle gemeenten voldoen aan de publicatieplicht was de deelname volgens drs. J. M. Verwijs, hoofd van het kerkelijk bureau, voor alle kerkenraden „een worsteling. Ze vroegen zich af of we het wel moesten willen: gegevens openbaar maken die normaal alleen voor leden zijn bedoeld.”

Vorige week namen de Gereformeerde Gemeenten de site gergeminfo.nl in gebruik. De Gereformeerde Gemeenten in Nederland voldoen aan de eis door de website gergeminnederland.nl, waarop al informatie stond over haar stichtingen, uit te breiden.

Zie ook Kruispunt pag. 4.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.