+ Meer informatie

Maij-Weggen niet bereid rijksweg 50 door te trekken

1 minuut leestijd

EMMELOORD - Minister MaijWeggen is niet bereid rijksweg 50 (via Kampen) door te trekken naar Emmeloord. Dit standpunt heeft zij eind vorige week aan Gedeputeerde Staten van Overijssel laten weten. De verkeersoverlast in Kampen en IJsselmuiden moet volgens de minister regionaal of lokaal worden opgelost.

De provinciale besturen van Flevoland, Friesland en Overijssel hebben vorig jaar de minister van verkeer en waterstaat verzocht het gedeelte van de rijksweg 50, tussen Kampen en Emmeloord, met spoed aan te leggen. Deze weg is volgens de besturen „van cruciale betekenis voor het hele hoofdwegennet van oostelijk Nederland". Daarnaast zouden met de verlenging van rijksweg 50 naar Emmeloord diverse verkeersknelpunten in Kampen en IJsselmuiden worden opgelost.

Omdat de aanleg van de laatste 22 kilometer van rijksweg 50 alsmaar uitgesteld wordt, vrezen de provinciale besturen en de gemeentebesturen van Kampen, Usselmuiden en Emmeloord dat de rijksoverheid haar toezeggingen niet zal nakomen. Uit het eind vorige week verzonden antwoord van de minister van verkeer en waterstaat aan Gedeputeerde Staten van Overijssel kan namelijk worden afgeleid dat het laatste stuk van rijksweg 50 tussen Kampen en Emmeloord er niet komt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.