+ Meer informatie

Orderontvangst in VS gedaald

1 minuut leestijd

WASHINGTON (ANP/KRF) - De orderontvangst voor Amerikaanse producenten van duurzame verbruiksgoederen is in juni met 1,6 procent gedaald.

Dat heeft het Amerikaanse ministerie van handel gisteren bekendgemaakt. Analisten hadden voorspeld dat de orderontvangst een toeneming zou vertonen van ongeveer 1,2 procent.

Volgens het departement vielen vooral de opdrachten in de elektronicabranche (min 10 procent) en voor de fabrikanten van industriële apparatuur (min 4,7 procent) tegen. In de voorgaande maand was er nog sprake van een met 2 procent gestegen orderontvangst. Hiervoor was eerder 3,8 procent opgegeven. Ook in mei werd een stijging geconstateerd. Toen wisten de orderontvangsten met 3,6 procent te stijgen.

In totaal ontvingen de producenten van duurzame goederen voor 116,52 miljard dollar aan opdrachten, waarbij vooral de transportsector wist te profiteren door 3,7 procent meer aan orders te krijgen. Bij de kapitaalgoederen stegen de niet-militaire opdrachten met 4,2 procent na een daling van 2,6 procent in mei.

Lobby

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.