+ Meer informatie

Ontmoedigend

1 minuut leestijd

„En opdat ik mij door de uitnemendheid der openbaringen niet zou verheffen, zo is mij gegeven een scherpe doorn in het vlees, namelijk een engel des satans, dat hij mij met vuisten slaan zou, opdat ik mij niet zou verheffen". 2 Corinthe 12:7

Er zijn sommige tijden waarin de satan een christen sterker en heviger aanvalt dan op andere tijden.

Dat vinden wij in dit gedeelte van de tekst: „Mij is gegeven een scherpe doorn in het vlees, een engel des satans, dat hij mij met vuisten zou slaan".

Dat zegt ons, dat de sterkste aanvallen op een christen plaatshebben na hun meest verheven genietingen van God. Wanneer een christen het dichtst bij de hemel is, poogt de duivel hem het dichtst bij de aarde te brengen.

Ik geloof dat de satan nooit zulk een grote overwinning op een christen behaalt, dan in de tijd wanneer hij het dichtst bij God is. Want de slag die de satan dan toebrengt, was niet door de christen verwacht, en daarom is het zulk een ontmoedigende slag, en het is een val waardoor de Majesteit van God wordt aangezet om Zich lange tijd te verbergen.

En het is een slag waardoor de christen zijn aandeel gaat betwisten en verdenken, en zo hij teergevoelig is, zal hij treurende in zijn graf dalen. Ik wil dit alleen zeggen, dit is de weg: Waak na genietingen, want hij is nabij, die u verraadt.

Andrew Gray (Uit: Uitnemende openbaringen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.