+ Meer informatie

egiosnippers.

2 minuten leestijd

HILVERSUM - De Hilversumse natuurgebieden zijn gisteren officieel verkocht aan het Goois Natuurreservaat. Het Spanderswoud is nu als een na laatste natuurgebied in het bezit gekomen van het reservaat. Alleen het gebied Anna's Hoeve is nog niet overgedragen. Dit vanwege problemen rond de bodemsanering.

een bezuinigingsmaatregel op de gemeentelijke begroting van 1992 geheel of gedeeltelijk gesloten. Meijering citeerde burgemeester ir. F. C. Moree toen hij zei dat het college, dat maar door een minderheid van de raad wordt gesteund, goed moet luisteren naar de raad. Burgemeester F. C. Moree zei in zijn reactie dat het college zich vooral de kritiek op de ambtenaren heeft aangetrokken. ..Die kritiek is niet terecht en ambtenaren kunnen zich niet verweMIDDELBURG - Provinciale Staten van Zeeland hebben gisteren het sociaal statuut opheffing PSD vastgesteld. Het statuut regelt de personele gevolgen van de opheffing van de Provinciale Stoombootdiensten in Zeeland. De PSD verdwijnt als de vaste oeververbinding over de Westerschelde een feit is. De geraamde kosten voor wachtgeld bedragen 149 miljoen gulden. De Staten gingen unaniem akkoord. Ook het PSD-personeel stemt in met het statuut. De provincie heeft als uitgangspunt dat het personeel zoveel mogelijk herplaatst moet worden. MIDDELBURG - Vertegenwoordigers uit alle statenfracties starten met de voorbereiding voor een profielschets van de nieuwe commissaris van de Koningin in Zeeland. De huidige gouverneur van de Deltaprovincie vertrekt officieel per 1 augustus 1992. Hij is dan 65 jaar. Gisteren werd een zogenaamde voorbereidingscommissie gevormd. Deze groep politici zal op termijn ook de vertrouwenscommissie vormen. SCHERPENZEEL - In het bejaardentehuis in Scherpenzeel zijn tien plaatsen gereserveerd voor de Utrechtse gemeente Renswoude. De provincie Gelderland wil in de toekomst echter alleen de gereserveerde plaatsen voor het Gelderse Scherpenzeel betalen. Dit knelpunt ontstaat door het decentralisatiebeleid van de provincie Gelderland. De raad bracht dit probleem donderdagavond naar voren. SPRANG-CAPELLE In Sprang-Capelle is de stichting. Open Bejaardenwerk opgeheven. Daarvoor is in de plaats gekomen de stichting Welzijn Ouderen Sprang-Capelle. Onder deze stichting valt ook de ruim een jaar bestaande afdeling Sprang-Capelle van de Protestants Cfiristelijke Ouderen Bond (PCOB). Deze ouderenbond zou in 1992 niet in aanmerking zijn gekomen voor subsidie. De bond tekende hiertegen bezwaar aan bij de gemeenteraad en kan nu voor komend jaar rekenen op een bijdrage van 3000 gulden. Medio volgend jaar wordt een onderzoek daarnaar afgerond. De wethouder verwacht niet dat er gedwongen ontslagen vallen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.