+ Meer informatie

Leidse Pieterskerk nu in handen van stichting

1 minuut leestijd

LEIDEN — De Pieterskerk zal zeer binnenkort officieel door de kerkvoogdij van de Hervormde Gemeente worden overgedragen aan het bestuur van de Stichting Pieterskerk. Tijdens de vorige week gehouden vergadering van de raadscommissie voor gemeentelijke en bestuurlijke aangelegenheden, deelde de Leidse burgemeester Vis, voorzitter van het stichtingsbestuur, mee dat er volledige overeenstemming met dé kerkvoogdij is. De overeenkomst tussen de stichting en de kerkvoogdij ligt thans reeds bij de notaris.

Behalve de Pieterskerk zullen ook de panden, die eromheen zijn gebouwd, worden overgedragen. Dit betekent ondermeer dat het kerkelijk bureau van de Hervormde Gemeente naar een ander gebouw zal moeten verhuizen.

Overeengekomen is dat deze verhuizing voor 1 januari 1978 zal plaatshebben. „We kunnen nu eindelijk spijkers met koppen gaan slaan voor wat betreft de restauratie van de kerk", aldus een verheugde burgemeester Vis.

De subsidieverzoeken zijn inmiddels de deur uit. Vast staat dat het rijk niet onwelgevallig staat tegenover het vergoeden van een deel van de restauratiekosten. ,,De vraag is nog wanneer we over het geld kunnen beschikken. De Provincie is terughoudender", aldus de burgemeester.

Over de toekomstige bestemming van de gerestaureerde Pieterskerk heeft de stichting nog geen beslissing genomen. Deze zal op korte termijn moeten vallen, aangezien een deel van de restauratie afgestemd dient te zijn op het toekomstig gebruik. De Rijksuniversiteit heeft zich reeds gemeld als één van de belangstellende huurders van het monument, wanneer dit in oude glorie is hersteld,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.