+ Meer informatie

Thatcher noemt bezoek Riad ,erg vruchtbaar'

1 minuut leestijd

RIAD — Premier Margaret Thatcher van Engeland heeft dinsdag aan het einde van haar bezoek aan Saoedi-Arabië gezegd dat haar land bereid is het Arabische koninkrijk wapens te verkopen.

AUCH De Franse verkiezingsmachine - voor het presidentschap van de republiek - draait op volle toeren: de kandidaten trekken dezer dagen door het land om de gunsten der stemmers te verwerven. Hier drie opnamen van de huidige president Valery Giscard d'Estaing die zich tijdens zo'h bijeenkomst, in.Auch, een glas Armagnac goed laat smaken.

We zouden graag tanks leveren en meer opdrachten krijgen, aldus de premier op een persconferentie voor haar vertrek uit Riad naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Engeland is bereid samen te werken met de landen in het Golfgebied om „de stabiliteit en de veiligheid in dat gebied te waarborgen". 'Ze herhaalde nog eens achter het idee te staan van een „snelle interventiemacht" onder Amerikaanse leiding, die beschikbaar zou zijn om de Golf te verdedigen tegen iedere dreiging van Russische of andere zijde.

De premier sprak van het warme welkom dat haar in Saoedi-Arabië ten deel is gevallen en zei meer inzicht te hebben

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.