+ Meer informatie

Uitbreiding net elektriciteit in provincie Zeeland

1 minuut leestijd

REIMEBSWAAL — Ter verhoging van de bedrijfszekerheid van de elektriciteitsvoorziening zal de 50-kV-verbinding 'Goes-Zierikzee-Tholen-Kruiningen tot een ringverbinding worden gecompleteerd. Voor een veilige voeding van deze ring is naast de bestaande voeding bij Goes een tweede voedingspunt vanuit het 150 kV net noodzakelijk.

Deze voeding kan het beste gebeuren door middel van uitbreiding van het bestaande 50 kV-station bij de Zanddijk te Kruiningen en het maken van een verbinding tussen dit transformatorstation en de 150 kV lijn Goes-Woensdrecht, omdat hier de afstand tot de 150 kV-lijn zeer gering is, namelijk ongeveer één kilometer. Uit financieel Oogpunt wil de PZEM deze verbinding geheel bovengronds uitvoeren. Daarom heeft zij plannen om een viertal hoofdspanningsmasten te bouwen. Om aan de bezwaren van de gemeente Reimerswaal tegemoet te komen, zal de PZEM een type kabel gebruiken dat lichter is dan de gebruikelijke kabel, zodat deze veel hoger komen te hangen. De maximale bouwhoogte onder de lijn komt hiermee op 10 meter te liggen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.