+ Meer informatie

AMSTERDAM

1 minuut leestijd

Wallage van onderwijs wil dat er in de geschiedenislessen meer aandacht komt voor het verre verleden. Hij zegt dit in een interview met de jongerenkrant Primeur van deze week.

Nu moeten leerlingen in het voortgezet onderwijs voor hun eindexamen vooral onderwerpen uit deze eeuw bestuderen. Wallage wil dat er ook een "oud" geschiedenisonderwerp examenstof wordt.

„Daar doe ik de jeugd misschien geen plezier mee, maar ik vind dat er te veel mensen zonder historisch besef leven", aldus Wallage. „Iedereen zegt dat er in deze tijd zo veel verandert, maar aan het eind van de Middeleeuwen veranderden er minstens zoveel dingen".

„Het zou ook goed zijn voor scholieren om meer te weten van de vrijheidsstrijd die ons land in de geschiedenis gestreden heeft. De mensen kijken hun ogen uit naar Estland, Letland en Litouwen, maar de vrijheidsdrang hier. in de Tachtigjarige Oorlog tegen het machtige Spanje, was ook enorm".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.