+ Meer informatie

Kamer eens met laten betalen voor *politie'

Kabinet komt binnenkort met standpunt

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Het kabinet zal binnen enliele weleen een standpunt bepalen over het doorberekenen van kosten voor politie-optreden aan specifieke organisaties, bij voorbeeld voetbalclubs. Het ziet er naar uit dat het kabinet in ieder geval de mogelijkheid wil hebben om "buitensporige politie-inzef door te berekenen.

Dat deelde minister Hirsch Ballin van justitie gisteren mee in de Tweede Kamer tijdens een debat over de beveiliging van Schiphol. De regering heeft voorgesteld om de kosten van beveiliging (ongeveer 35 miljoen per jaar) door te berekenen aan de luchtvaartmaatschappijen.

De Tweede Kamer toonde zich daar woensdag zeer huiverig voor omdat het kabinet geen visie over het doorberekenen van kosten voor politie-optreden heeft. Moet de NS ook opdraaien voor politiekosten als er een terroristische aanslag is gepleegd, zo vroeg de WD zich toen af. Gisteren beloofde Hirsch Ballin de

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.