+ Meer informatie

Groei bijzondere prot. scholen in Duitsland zet door

1 minuut leestijd

KIEL/GUMMERSBACH Het aantal bijzondere protestantse basisscholen in Duitsland van twee nieuwe mersbach en Kiel groeit. Met de opening basisscholen in Gumis het aantal byzondere scholen aan het begin van het nieuwe cursusjaar op 32 gekomen.

Op deze scholen worden 4100 kinderen en jongeren door ongeveer 260 leerkrachten onderwezen. De grootste scholen bevinden zich in Bremen (bijna 1000 scholieren), Reutlingen (750) en Giessen (625). De school in Reutlingen is de oudste en dateert van 1973. Verder zijn er rond de twintig initiatieven om bijzondere scholen op te richten in de voormalige DDR.

Kiel is de eerste bijzondere school in Schlewig-Holstein. Daar heeft na vijf jaar voorbereiding een kleine comité de toestemming gekregen tot oprichting van een bijzondere school, die, zo zegt het comité, gebaseerd is op „een christelijk gefundeerde levenshouding". De school in Gummersbach treedt een jaar vertraagd in het openbaar omdat de autoriteiten de aanvraag eerder afwezen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.