+ Meer informatie

Zweed neemt belang in Porsche

1 minuut leestijd

STUTTGART - De Zweedse miljonair Per Arwidsson heeft ongeveer 10 procent van de preferente aandelen van de sportwagenfabrikant Porsche in handen gekregen, zo is gisteren meegedeeld.

Het Westduitse familiebedrijf maakte verder bekend dat de 80-jarige voorzitter van de raad van commissarissen. Ferry Porsche, in maart wordt opgevolgd door zijn oudste zoon Ferdinand Alexander.

Waarom Arwidsson de aandelen heeft opgekocht is niet duidelijk. Het is onwaarschijnlijk dat de vooral in onroerend goed werkzame Zweed uit is op een overneming. De preferente aandelen hebben geen stemrecht. Alle aandelen met stemrecht zijn in handen van de familie Porsche en de Oostenrijkse familie Piech.

Ferry Porsche, de zoon van oprichter Ferdinand, treedt op 9 maart af als voorzitter van de raad van commissarissen. Zijn 55-jarige opvolger Ferdinand Alexander staat bekend als een zeer begaafde ontwerper. Van hem kwam het ontwerp van het legendarische model Porsche 911 uit 1963.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.