+ Meer informatie

Frankrijk wil technologie en energie bundelen

1 minuut leestijd

PARIJS (RTR/DPA) - De Franse overheid is van zins enkele staatsbedrijven te bundelen in één groot technologie-concern onder de naam Thomson-CEA Industries, dat de internationale concurrentie uit Duitsland en Japan moet kunnen weerstaan.

Volgens een Franse regeringswoordvoerder moeten de civiele nucleaire activiteiten van het commissariaat voor atoomenergie (CEA) en de halfgeleider- en consumentenelektronica-divisies van Thomson al begin 1992 in de nieuwe combinatie opgaan.

Cresson heeft het Franse parlement gisteravond laten weten dat de nieuwe combinatie in principe ook openstaat voor andere Europese ondernemingen. Volgens Cresson kan de grillige consumentenelektronica-industrie profijt hebben van een koppeling met de meer solide civiele nucleaire bedrijfsactiviteiten binnen ThomsonCEA-I. Ze verwees naar Toshiba, die beide bedrijfstakken al heeft verenigd binnen één concern.

Cresson had al een halfjaar geleden aangekondigd stappen te ondernemen om de Franse industrie een grotere concurrentiekracht te geven tegenover concerns als Siemens uit Duitsland en Toshiba uit Japan, die beide zowel in de elektronica als in de nucleaire industrie actief zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.