+ Meer informatie

Rijksloodsen houden vast aan bezwaren

Onmiddellijk overleg met minister geëist

1 minuut leestijd

MAASSLUIS — In lijk overleg geëist met de een telegram hebben de minister van Verkeer en loodsen in het Rijn- Waterstaat over de invoering van het door hen veel bekritiseerde nieu-

we
van hun positie omdat straks vanaf de wal dringende adviezen van de kapitein kunnen worden gegeven. De plannen voor dit project dat rond de 270 miljoen gulden kost, zijn rond.

Deze maand moet de politieke beslissing vallen over de bouw van 26 radarposten en drie verkeerscentrales. De loodsen vinden dat, gezien de algemene economische teruggang en het met acht procent teruglopen van de scheepvaart in de Rotterdamse haven, het VBS ook uit economisch opzicht onaanvaardbaar is.

De vergadering wenste dinsdag ook de vastlegging van een professionele gedragscode voor de loodsen. Afgezien van de veiligheid zijn de loodsen bevreesd voor onduidelijkheid over de aansprakelijkheid bij een aanvaring,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.