+ Meer informatie

Den Helder: windmolen voor energie

1 minuut leestijd

DEN HELDER Den Helder krijgt binnenkort een windmolen voor energieopwekking. De gemeenteraad heeft begin april besloten dat een Rüsagerwindmolen die 22 kilowattuur stroom opwekt bij het plaatselijk zwembad komt te staan dat de energie krijgt toegeleverd.

Den Helder is de eerste overheidsinstantie die het opwekken van energie in de praktijk wil gaan toepassen, daarbij gebruik, makend van zijn gunstige ligging wat betreft zonuren en wind.

De gemeente krijgt op de windwerkdag op 25 april in Utrecht een prijs omdat het gemeentelijk apparaat zo snel heeft ingespeeld op de nieuwste ontwikkelingen met windenergie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.