+ Meer informatie

Komt en koopt

2 minuten leestijd

Hoewel de eerste daad des geloofs mij verenigt met Christus, zo verzekert ze nochtans niet dat Hij de mijne is, maar ze bestaat in een komen tot Hem met verzekering, en hierdoor wordt Hij de mijne. Komt tot de wateren en koopt beide wijn en melk, dat is, maakt dezelve nu de uwe. De vermoeiden en beladenen zullen geen rust hebben, tenzij dat zij er om tot Christus komen. Het geloof doet niets tot het leven, want dat is de wet der werken; het ontvangt alleen Hem, Die daarvoor alles gedaan heeft; het komt uit alles wat het heeft of doet tot Christus, om het leven te verkrijgeni, gelijk Abraham die zijn dienstknechten achterliet toen hij tot God opklom op de berg (...) Nu, let wel! ditzelfde komen, deze eigen beweging van de ziel tot Christus, is geloof. De Geest van Christus beweegt en trekt de ziel. Zij wordt daardoor gaande gemaakt en komt tot Christus, Joh. 6:63,65. De ziel heeft door de zonde zich van God afgewend en Hem de nek toegekeerd; het wederkeren of komen van de ziel, niet tot de plichten der heiligheid (want dat is eigenlijk gehoorzaamheid), maar tot God in Christus, dat is recht en wezenlijk het geloof.
Thomas Sheppard. (Gezonde Geloovige"),

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.