+ Meer informatie

naar ons land

1 minuut leestijd

UTRECHT — De snelste trein ter wereld, de TGV (Train Grande Vitesse) van de Franse Spooorwegen, komt eind deze maand voor een bezoek van enkele dagen naar Nederland.

Het bezoek van de TGV, die het wereldsnelheidsrecord voor treinen op zijn naam heeft staan met een top van 380 kilometer per uur, is onderdeel van een reclamecampagne die het reizen per trein naar en in Frankrijk moet bevorderen.

De Franse wereldrecordhouder wordt dinsdag 28 april door een Belgische locomotief naar Utrecht gesleept, waarna de.trein met een gezelschap genodigden in de ochtend op eigen kracht naar Den Haag CS vertrekt. Daar zal de TGV van 12.00 tot 20.00 uur en woensdag van 9.00 tot 20.00 uur voor het publiek te bezichtigen zijn. Ook op de laatste dag van het bezoek van de TGV aan Nederland (donderdag 30 april) zal de trein zijn deuren openstellen voor het publiek en wel in Roosendaal, van 10.00 tot 13.00 uur.

De Franse spoorwegen gaan de TGV dit najaar voor het eerst inzetten tussen Parijs en Lyon, op welk traject de trein grotendeels met een snelheid van 260 kilometer per uur zal rijden. Om dergelijke snelheden te.maken is over zeer grote afstanden een geheel nieuwe spoorlijn aangelegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.