+ Meer informatie

Ethiopië kapt betrekkingen met Somalië

1 minuut leestijd

ADDIS ABEBA — Radio Addis Abeba meldt dat Ethiopië woensdag zijn diplomatieke betrekkingen met Somalië heeft verbroken. De Somalische diplomaten moeten het land binnen 48 uur verlaten.

Volgens het radiostation is het besluit genomen in verband met de blijvende vijandigheid van de Somalische regering ondanks de voorstellen voor een vreedzame regeling van de Ethiopische regering.

Het verbreken van de diplomatieke betrekkingen komt op een moment dat door Somalië gesteunde opstandelingen in Ethiopische landstreek Ogaden in bittere strijd zijn gewikkeld voor de controle van drie steden, die nog in handen verkeren van de regeringstroepen uit Addis Abeba.

Tot het verbreken van de betrekkingen is opdracht gegeven door de provisionele militaire bestuursraad van Ethiopië, welke wordt geleid door kolonel Mengistoe Haile Mariam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.