+ Meer informatie

Zoveel hoofden

2 minuten leestijd

Deze rubriek is bedoeld om te reageren op de inhoud van Terdege. Uw bijdrage mag niet langer zijn dan 175 woorden en moet voorzien zijn van de titel van deze rubriek en uw naam en adres. Plaatsing van ingezonden brieven betekent niet dat wij met de inhoud daarvan instemmen. De redactie behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor zonder opgaaf van redenen bepaalde reacties in te korten of niet te plaatsen.

Kinderbescherming
Graag zou ik willen reageren op het artikel over de kinderbescherming in de Terdege van 13 februari 1991. Veel van wat mevrouw Bijl en de groep van verontruste ouders vertellen, herinneren wij ons. Het machteloze gevoel, het gevoel, datje als ouders niet meer meetelt, steeds verder je kind kwijtraakt. De aanleiding is bij ons anders, maar het enige wat telt is het kind en wat er verder met het gezin gebeurt telt niet zo zeer. Na twee jaar, als alles in een wat rustiger vaarwater is gekomen, kijkje er ook wat rustiger tegenaan. Het verdriet blijft wel hetzelfde en fouten zijn er door de instanties plenty gemaakt ook, soms nog wel toegegeven zelfs. Maar God heeft ook ons dingen geleerd, waar we blij mee zijn. En stellen dat de kinderbescherming en de jeugdhulpverlening de schuld van het uiteenvallen van het gezin is, kun je nooit. Als het kind anders zou willen, kan geen instelling hem of haar tegenhouden. Maar het kind wil vaak niet anders, om wat voor reden dan ook. En de schuld? Als je als ouder goed bij jezelf te rade gaat, weetje, dat ook jij fouten hebt gemaakt. Enje weet datje van God je kinderen alleen maar te leen hebt gekregen en dat God ons leven leidt en ook die van het kind, dat niet thuis is. God leert ons bidden en leert ons hoe afhankelijk wij zijn van Hem.
Naam en adres bij de redactie bekend

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.