+ Meer informatie

Burgemeester en predikant Kret (65) overleden

1 minuut leestijd

SASSENHEIM - Op de leeftijd van 65 jaar is zaterdag overleden A. J. Kret, oud-burgemeester van de gemeente Sassenheim en emeritus predikant in de Nederlandse Hervormde Kerk.

Abraham Jacobus Kret werd geboren 8 april 1928 te Leiden. Hij studeerde theologie aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Op 13 september 1953 werd hij tot predikant bevestigd in de hervormde gemeente van Krimpen aan de Lek. Hij diende deze gemeente tot 10 september 1961. Toen werd hij eervol ontheven als dienstdoend predikant, met de bevoegdheid van emeritus predikant.

Een aantal jaren was hij docent aan het christelijk lyceum te Leiden. Van 16 augustus 1974 tot 1 mei 1989 was hij burgemeester van de gemeente Sassenheim. In die periode ging hij nog regelmatig voor in de zondagse erediensten. Ds. Kret -zijn naam staat vermeld in het adresboekje van de Gereformeerde Bond- zei in een interview in onze krant: „M'n leven is merkwaardig geleid, je kiest je eigen loopbaan niet". Burgemeester Kret bekleedde vele bestuurlijke functies en had een veelzijdige interesse. Vrijdag wordt om 14.00 uur in de gereformeerde kerk te Sassenheim een rouwdienst gehouden, waarna de begrafenis plaatsheeft op de begraafplaats van de hervormde gemeente te Sassenheim.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.