+ Meer informatie

Lakens

1 minuut leestijd

• MADRID (AP) - De Israëlische premier, Jitschak Sjamir, heeft gisteren bij zijn ontmoeting met Sowjet-president Michail Gorbatsjov de Sowjetleider uitgenodigd voor een bezoek aan Israël. Gorbatsjovs woordvoerder Andrei Gratsjev heeft dit gezegd. Gratsjev sprak van een „historische ontmoeting" tussen Sowjet- en Israëlische leiders in de Sowjet-ambassade in Madrid. De ontmoeting kwam twee weken nadat de Sowjet-Unie de diplomatieke betrekkingen met Israël herstelde. Sjamir zei na afloop dat de ontmoeting „zeer plezierig" was verlopen. Hij zei dat hij verbaasd was over Gorbatsjovs kennis van Israël.

Gorbatsjov verzekerde dat de Sowjet-Unie „realistische" maatregelen neemt om een markteconomie in te voeren, terwijl Bush zei die inspanningen met belangstelling te volgen.

Gratsjev schilderde het beeld van een warm en opbouwend onderhoud. „Beide zijden waren van mening dat beiden schade hadden opgelopen door de afwezigheid van diplomatieke banden gedurende zo'n lange tijd en ze hebben de hoop uitgesproken dat ze in staat zullen zijn deze schade te herstellen", aldus Gratsjev.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.