+ Meer informatie

Beurs kalm en verdeeld

2 minuten leestijd

AMSTERDAM -De Amsterdamse effectenbeurs heeft

vrijdag bij opening een l

De hogere winst en dividend voor Kon. Olie had bij opening geen invloed op de koersvorming. In tegendeel, het publiek bood de stukken aan waardoor de koers met 20 cent zakte tot f 136.60. Volgens handelaren heeft het publiek te veel stukken ingekocht in de hoop op een nog hoger dividend. In hun ogen valt de uitkering van f 10 daarom toch wel iets tegen en stotten zij hun aandelen weer af. De beurs is van mening dat de koers volgende week-, als de cijfers in bredere kring zijn geanalyseerd, weer zal gaan aantrekken.

De overige internationals werden zeer rustig verhandeld. Akzo en Philips noteerden onveranderd respectievelijk f 30.60 en f 26.30, terwijl Unilever 10 cent terug moest tot f 124.30. Hoogovens was 50 cent in. reactie op f 35.30. De bankaandelen waren na een langdurige periode van koersdalingen nu iets in herstel. ABN noteerde f 1 hoger op f 298 en Amrobank40centhogeropf 65.

De scheepvaartsector lag er bij zeer kalme handel licht verdeeld bij. Op de obligatiemarkt heerste een flauwe stemming als gevolg van gebrek aan affaire.

Ook vrijdag mocht er nog niet gehandeld worden in de aandelen van Van NelJe, na de mededeling dat Standard Brands mogelijk een bod gaat uitbrengen op de restvan de aandelen. Volgens de beurs zal de eerste notering na de opschorting boven de f 300 komen te liggen. Afgelopen woensdag werd er tevergeefs f 260 voor het aandeel geboden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.