+ Meer informatie

Ruim vijfduizend krijgsgevangen Koeweiti's vrij

1 minuut leestijd

RIAAD (RTR) - De Iraakse autoriteiten laten nog deze week 5040 naar Irak overgebrachte Koeweitse gevangen vrij. Irak stemde in met de vrijlating na onderhandelingen met geallieerde militaire functionarissen in de Saoedische hoofdstad Riaad.

Dat heeft de Koeweitse kolonel Abdullah Kandari vanmorgen verklaard. Volgens Kandari wordt vandaag de eerste groep van 1150 Koeweiti's vanuit Irak naar huis teruggebracht. Acht toestellen van Kuewayt Airways zijn daarvoor vrijgemaakt. Het zal naar verwachting tot en met dinsdag duren voordat de repatriëring is voltooid.

De vrijlating van de gevangenen, zowel burgers als militairen, is een van de voorwaarden die de geallieerden hebben gesteld voor een permanent staakt-het-vuren met Irak. De meeste gevangenen zijn in de laatste dagen van de Golfoorlog Koeweit opgepakt door Irakezen. Bagdad verklaart dat met de vrijlating van de ruim 5000 gevangenen alle opgepakte Koeweiti's weer op vrije voeten zijn.

Koeweit vermoedt echter dat nog een onbekend aantal Koeweitse burgers in Irak worden vastgëfii^ijïïenl^, ^ J

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.