+ Meer informatie

Ds. B. van der Heiden nam afscheid van gerefformeerde gemeente Woerden

2 minuten leestijd

WOERDEN - Met een preek over "De bede om vrede voor een achterblijvende gemeente" nam ds. B. van der Heiden gisteravond afscheid van de gereformeerde gemeente te Woerden. De predikant wees op de Bron van die vrede en de rijkdom van die vrede.

Ds. Van der Heiden wenste de vrede genoemd in de afscheidstekst uit 2 Thessalonicensen 3:16a toe aan de gemeente van Woerden. „Het is mijn wens u in handen te geven van de Kurios, van Wie staat „De HEERE nu des vredes Zelf geve u vrede te allen tijd, in allerlei wijze". Als u deze vrede heeft dan heeft u alles, met die vrede kunt u overal door, die vrede gaat alle verstand te boven. De ware vrede komt bij God vandaan. In de volheid des tijds heeft Christus troon en kroon verlaten om die vrede aan te brengen. De ware vrede zijn we kwijt, dat heb ik u in de achterliggende vijf jaar moeten prediken. Als dat woord u in de binnenkamer gebracht heeft dan is er behoefte geboren om weer met God in de juiste verhouding te komen. Herstelling van de breuk met God dat moet uw diepste H verlangen zijn", aldus de predikant.

Nadat ds. Van der Heiden zich in een persoonlijk woord van afscheid tot de gemeente gericht had werd hij toegesproken door ds. J. J. van Eckeveld te Zeist en ouderling J. van Belzen.

De predikanten benadrukten meermalen dat hun jubilerende kerk erg actief is in de maatschappij. De kerk laat haar identiteit duidelijk zien en probeert daarbij op alle mogelijke manieren op veel gebieden dienstbaar te zijn, om zo de christelijke liefde uit te dragen. Oe jeugd wordt via kadervorming 'rijp' gemaakt voor haar taak in de kerk. Maar daarbij is wel voorwaarde dat de jongeren echt christen zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.