+ Meer informatie

St. van de Arbeid verdeeld over de niet-CAO-inkomens

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De stichting van de arbeid, liet landelijk overlegorgaan van de werkgevers- en werknemerscentrales, is verdeeld over het besluit van minister Albéda (Sociale zaken) van 31 december vorig jaar om de niet-CAO-inkomens in 1981 aan banden te leggen.

Albeda wilde met het besluit een matiging van de niet-CAO-komens bereiken, zoals ook gebeurt bij de werknemers met een CAO, die dit jaar worden getroffen door een dedeeltelijke loon^ maatregel.

De werkgevers en de vakcentrale voor,hoger personeel MHP vinden het fundamenteel onjuist dat de minister de vrijheid om individuele arbeidscontracten af te sluiten doorbreekt op grond van overwegingen van inkomenspolitiek. Volgens hen is dit in strijd met het beginsel van vrije loonpolitiek voor alle werknemers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.