+ Meer informatie

Geen extraatje voor werknemers gemeente R'dam

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - Burgemeester en Wethouders van Rotterdam hebben de suggestie van de vakbonden om alle werknemers van de gemeente ter gelegenheid van het 650-jarig bestaan een gratificatie te geven afgewezen. In plaats daarvan studeert de gemeente nog op een feestelijke bijeenkomst voor het personeel in het Feyenoord Stadion. Concrete plannen voor een dergelijk feest zijn er volgens een woordvoerster van de gemeente nog niet.

De ambtenarenbond AbvaKabo had mede namens de andere bonden het college de suggestie gedaan de werknemers een gratificatie van bij voorbeeld 200 gulden te geven. De bonden menen dat het, niet ongebruikelijk is dat .wetknemersMn jms land bij jubilea van Bun werkgever ïen aardigheidje ontvangen. Inclusief de politie zou het gaan om 27.000 werknemers. Uitgaande van een gratificatie van 200 gulden zou de suggestie van de bonden de gemeente 5,4 miljoen gulden hebben gekost.

De bonden zijn niet erg te spreken over het plan voor een feest in de Kuip. Zij wijzen er op dat reeds vele activiteiten in het kader van het 650jarig bestaan van de stad zijn mislukt. Zij schatten dat er onder het personeel weinig animo zal zijn voor het feest, waarvoor volgens hun informatie de gemeente Rotterdamse artiesten zou willen vragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.