+ Meer informatie

Lokale omroep Harderwijk dakloos

1 minuut leestijd

HARDERWIJK - Het ziet er naar uit dat de lokale omroep in Harderwijk, de HALO, per I april op straat komt te staan. Het bestuur van de omroep had zijn hoop gevestigd op een pand in de Waltorenstraat. De eigenaar van het pand sloot gisteren echter een contract met "Moskee". Deze vereniging wil er een gebedsruimte van maken.

De HALO is momenteel gevestigd in een deel van het Klooster, maar moet dit op 1 april verlaten. Het HALO-bestuur wilde daarom graag het nu al anderhalf jaar leegstaande pand aan de Waltorenstraat betrekken. De vereniging Moskee liet ook haar oog vallen op het pand. Het bestemmingsplan gaf Moskee echter geen ruimte voor de vestiging van een gebedsruimte. Mede op initiatief van de HALO werd het pand toen bestemd voor „bijzondere doeleinden".

Na de wijziging van het bestemmingsplan toonde de vereniging Moskee opnieuw belangstelling voor vestiging. Als alles volgens plan verloopt, zal de vereniging het pand nu per 1 januari volgend jaar betrekken. De HALO zal het pand tot die tijd mogen gebruiken als tijdelijke oplossing voor zijn huisvestingsproblemen. Secretaris W. Bakkenes van het HALO-bestuur voorziet echter dat de tijdelijke huisvesting grote financiële problemen gaat opleveren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.