+ Meer informatie

Margraten tegen plan uitbreidng mergelwinning

1 minuut leestijd

MARGRATEN - Het gemeentebestuur van Margraten deed gisteren een dringend beroep op Provinciale Staten van Limburg om niet akkoord te gaan met het voorstel van Gedeputeerde Staten tot grootschalige uitbreiding van de bestaande mergelgroeve bij de buurtschap 't Rooth.

Margraten verwacht van Provinciale Staten dat zij een verantwoorde belangenafweging zal maken. De omvang van de door Gedeputeerde Staten beoogde uitbreiding baart de gemeente Margraten grote zorgen.

De gemeente is niet gekant tegen een afronding van de bestaande groeve, maar vindt uitbreiding met dertig hectare in strijd met de doelstelling van de landelijke nota ā€˛gegrond ontgronden". Margraten blijft daarom vasthouden aan een interbestuurlijke convenant, waarin de voorwaarden voor een beperkte uitbreiding van-de mergelgroeve nadrukkelijk worden vastgelegd.

Burgemeester drs. H. Kaiser van Margraten spreekt van een overval door het college van Gedeputeerde Staten, omdat zijn gemeente plotseling voor voldongen feiten wordt geplaatst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.