+ Meer informatie

Reagan ontvangt Roelof jBotha

1 minuut leestijd

WASHINGTON — President Reagan heeft vrijdag de Zuidafrikaanse'minister van buitenlandse zaken, Roelof Botha, op het Witte Huis ontvangen. De Amerikaanse president had minister Botha voor een gesprek uitgenodigd.

Die uitnodiging heeft in Washington het vermoeden versterkt dat het de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, Haig, gelukt is tijdens de besprekingen die hij donderdag met zijn Zuidafrikaanse ambtgenoot heeft gevoerd, de onderhandelingen over Namibië nieuw leven in te blazen.

Haig had minister Botha uitgenodigd voor een bezoek aan Washington om te zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor een oplossing van de kwestie-Namibië. Na de eerste besprekingen van donderdag toonde de Amerikaanse minister zich optimistisch. Botha liet zijnerzijds weten dat een „reële mogelijljheid tot vooruitgang" in zicht is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.