+ Meer informatie

Wereldgraanoogst naar record

1 minuut leestijd

WASHINGTON — Het ziet er naar uit dat de wereldgraanoogst in 1981 een record zal bereiken, zo blijkt uit de jongste voorspellingen van het Amerikaanse ministerie van landbouw. Er zal meer graan worden geproduceerd dan verbuikt en deze toestand zal ertoe leiden dat de wereldgraanvoorraden weer wat groter worden. Het vorige record dateert uit

het landbouwjaar 1978-79, toen 1,5 miljard ton tarwe, voedergranen en rijst werd geproduceerd. In een overzicht van de wereldgraansituatie schrijft het ministerie dat de vooruitzichten voor de oogst in 1981-82 goed zijn, dankzij de voorspoedige groei van de wintergranen en de uitbreiding van het graanareaal in de exporterende landen. De vraag naar graan zal het komende jaar overigens groter zijn dan verleden jaar, doordat Marokko, Spanje en Portugal veel graan moeten importeren. De drie landen hebben te lijden gehad onder droogte.

De Europese Economische Gemeenschap zal in staat zijn meer graan te exporteren dan vorig jaar, ook al omdat er nog graan over is van de recordoogst van 1980.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.