+ Meer informatie

Drankbestrijding verbitterd over houding kerken

1 minuut leestijd

ARNHEM — „We kunnen niet ontkennen dat een stuk bitterheid bij ons, christelijke drankbestrijders, aanwezig is. Bitterheid omdat we eigenlijk veel te weinig merken van de aandaciit die de kerken zouden moeten hebben voor de alcoholproblematiek in onze samenleving". Aldus redactielid ds. H. Ploeger in het novembernummer van "Blauwe Wegwijzer", het blad van de Christelijke Beweging voor Drankbestrijding (CDB).

"Hoe motiveer je kerkelijke leiders?", zo luidt de kop van het artikel. Ds. Ploeger meldt de actieve rol van kerken waar het gaat om ZuidAfrika of Nicaragua of ondersteuning van rebellerende bewegingen. „Soms ook op terreinen die heel dicht bij huis zijn. Behalve als het gaat om het terrein van de gezondmaking van de maatschappij door bestrijding van de huidige alcoholdrinkgewoonten, dan geven kerkelijke leiders niet thuis". Hij verwijt kerkelijke leiders niets te doen met de aanwezige feitenkennis inzake alcoholgebruik. In kerkelijke kring komen -zo is berekend200.000 zware drinkers voor.

In de "Blauwe Wegwijzer" schrijft CDB-voorzitter een kritisch artikel over de wijze waarop het CDA omgaat met het alcoholprobleem. Verder geeft men informatie over de rol van de overheid in dezen, bij voorbeeld over de nieuwe alcoholwet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.