+ Meer informatie

Geloven

2 minuten leestijd

„In het huis Mijns Vaders zijn vele woningen; anderszins zo zou Ik het u gezegd hebben; Ik ga heen om u plaats te bereiden". Johannes 14:2

Uit deze tekst kunnen wij zien en opmerken de ordelijke en geestelijke wijze, waarop Christus Zijn redenen voortbracht en vaste grondslagen legde.

De eerste beweegreden die Christus uitsprak was: dat Hij heenging om hen plaats te bereiden. Dit bewijst en toont ons aan, dat het in de eerste plaats nodig is te geloven, zullen wij vreugde en vrede smaken in het beschouwen van de hemelse heerlijkheid.

Geloof is die meest edele en uitnemende genade, welke ons de voortreffelijkheid en zoetheid van de hemel zal ontdekken. Het is ons dus onmogelijk een zuivere bevatting te ontvangen van de heerlijkheid van de hemelse erfenis, zolang wij niet geloven. Het is onmogelijk voor ons, vreugde en vertroosting te ontvangen in de beschouwing van de hemel, zonder beoefening van de genade des geloofs.

O, laat dit het woord der genade des geloofs bij u aanbevelen. Het is de genade, waardoor gij blijdschap moogt ontvangen in de donkerste nacht van uw beproeving. Wordt opgewekt om de uitnemendheid des hemels te overdenken, de voortreffelijkheid van die heerlijke plaats, waar alle bewoners koningen zijn.

O, wat zal het zijn, neder te zitten aan de mond van die rivier, en te drinken uit die aangename en onuitputtelijke fonteinen van vertroosting! Wij mogen hier slechts proeven uit de stromen, die uit het Hogerhuis stromen. Doch dan zal ons worden toegestaan, neder te zitten aan de mond van de rivier, bij de oceaan van eeuwig welbehagen.

Andrew Gray (Uitnemende openbaringen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.