+ Meer informatie

EA-werkgroep is tegen jodenzending

1 minuut leestijd

SLIEDRECHT (ANP) - Kerken en christenen moeten afzien van gerichte acties met betrekking tot het bekeren van joden. Dat schrijft de werkgroep "Israël en de gemeente" van de Evangelische Alliantie (EA) In een aanbeveling aan de kerken.

Dat is te lezen in het pas verschenen boek "Mensen van de brug Messiasbelijdende joden", dat onder auspiciën van de EA is uitgegeven. EA-directeur A. J. van Heusden beveelt de „boeiende en veelkleurige" bundel in de warme belangstelling van de achterban aan.

De werkgroep is van mening dat de joden die Jezus volgen, niet in de naam van de drieënige God behoeven gedoopt te worden. 'Zij kunnen ook gedoopt worden in de naam van Jezus, want „de Vader en de Geest kennen zij reeds". Ze behoeven ook geen afstand te doen van hun joodse identiteit wanneer zij besluiten Jezus te volgen. Uit het Nieuwe Testament en de kerkgeschiedenis is immers duidelijk hoezeer zij zich met Israël en de synagoge verbonden blijven voelen. Daarom moet ook hun vrijheid tot het onderhouden van de sabbat, de besnijdenis en de joodse feesten geëerbiedigd worden.

Kerken zouden zich moeten verootmoedigen tegenover het joodse volk en in het bijzonder tegenover de joden in hun midden, meent de werkgroep. In het boek zijn daartoe bij voorbaat alvast drie gebeden ter verootmoediging opgenomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.