+ Meer informatie

Kand. B. van der Heiden bevestigd te Woerden

2 minuten leestijd

WOERDEN — Met een preek over Joh. 13:20 bevestigde ds. A. B. van der Heiden uit Enkhuizen gistermiddag zijn broer, kandidaat B. van der Heiden tot predikant van de Gereformeerde Gemeente te Woerden.

Het thema van de preek in de bevestigingsdienst was „Rechte ontvangst van de evangelieprediking". Stil gestaan werd bij de gezonden dienaar, de gezonden Zoon en de zendende God. Aan de handoplegging namen deel, naast de bevestiger , de predikanten K. de Gier, A. Bac, J. J. van Eckeveld, C. Harinck, M. Mondria en. ouderling C. J. de Wit.
Ds. B. van der Heiden bediende gisteravond het woord uit Hand. 10:42 en 43. Hij zag hierin de opdracht om Christus te prediken en stond stil bij de grootheid van Zijn macht en de grootheid van Zijn genade. Petrus heeft aan Cornelius Christus mogen verkondigen, dat is ook de opdracht van Gods knechten. Het staat ook in de tekst. „En heeft ons geboden den volke te prediken, en te betuigen, dat Hij is Degene die van God verordend is". Deze boodschap is een ernstige boodschap. God geve ons getrouwheid om die boodschap telkens in uw midden te brengen. De verlorenheid in Adam en de zaligheid die er is in Christus hoop ik u te prediken, aldus ds. Van der Heiden.
Toespraken werden gehouden door ds. A. Bac, ds. A. Hofman, student A. J. Gunst en door de schoonvader van de nieuwe predikant ds. H. van Leeuwen, Chr.Geref. predikant. D. Hoogendoorn sprak namens de gemeente van Woerden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.