+ Meer informatie

Van Agt toont zich verbijsterd door aanval

1 minuut leestijd

DEN HAAG - CDA-lijsttrekker Van Agt heeft zich gisteravond op een verkiezingsbijeenkomst in Nijmegen ,,verbijsterd" getoond over een aantijging in een volgende week te verschijnen politiek jaarboek 76-77. Dit jaarboek bevat felle aanvallen op Van Agt, minister van justitie, en behandelt onder meer diens optreden tegen de Bloemenhove kliniek en in de zaak Menten. Schrijver van het jaarboek is Dick Houwaart, hoofd voorlichting van het ministerie van binnenlandse zaken.

In het jaarboek zegt Houwaart dat minister Van Agt er enkele malen blijk van heeft gegeven een ,,onvoorstelbaar onbegrip" te hebben over zaken die met de oorlog verband houden.

Dan schrijft Houwaart: „Dat onbegrip over oorlogsgebeurtenissen en de nasleep ervan wordt in dit verband duidelijk, als we horen dat opperrabbijn Fink van Den Haag in Almelo op een openbare bijeenkomst van het genootschap Nederland-Israël vertelt dat minister Van Agt tijdens een gesprek met enkele rabbijnen vroeg wie dan wel Anne Frank was over wie men sprak'.

Minister Van Agt ontkent ten stelligste een dergelijke vraag ooit te hebben gesteld. „Als ik niet zou weten wie Anne Frank was, dan zou ik hier niet moeten zitten", aldus de minister. Mr. Van Agt beschouwt het citaat als een een van de pogingen om hem in kwaad daglicht te stellen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.