+ Meer informatie

Ontvoerde Schleyer nog in leven

Twee verdachten ontvoering vrij

1 minuut leestijd

BONN — De Westduitse regering heeft twee eisen van de ontvoerders van de industrieel Hans-Martin Schleyer geaccepteerd. De Federale politie maakte om 24.00 uur via de televisie bekend dat de regering in Bonn op twee eisen was ingegaan. De boodschap was alleen maar begrijpbaar voor de politie en de ontvoerders.

De reactie van de Westduitse regering kwam na de ontvangst van een video-band en een tweede brief van de ontvoerders. De band werd gestuurd om te bewijzen dat de 62-jarige Schleyer nog in leven is. De regering had om zo'n bewijs gevraagd. Volgens krantenberichten heeft de politie een foto van Schleyer ontvangen waarop hij in ondergoed staat afgebeeld met een bord om zijn nek waarop geschreven staat: „gevangene van de Rote Armee Faction".

Niemöller

De ontvoerders hebben de vrijlating geëist van 11 leden van de harde kern van de extreem-linkse „Baader-Meinhof'-groep, die gevangen worden gehouden, ledere gevangene zou bij zijn vrijlating 100.000 gulden moeten ontvangen. Ook eisen de ontvoerders een vliegtuig om met de gevangenen de Bondsrepubliek te verlaten. Verder hebben zij nog andere eisen gesteld, die echter niet bekend zijn gemaakt.

Nader is bekend geworden, dat zij op hun vlucht vergezeld willen zijn van de bejaarde ds. Martin Niemöller en een vertegenwoordiger van de Verenigde Naties. Zodra zij in het land hunner keuze veilig zijn aangekomen, zou Schleyer worden vrijgelaten

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.