+ Meer informatie

Effectenbeurzen flink omhoog

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) De sterk opgaande lijn op de beurs van Wall Street vond vandaag navolging op andere effectenbeurzen.

De Newyorkse effectenbeurs sloot gisteren flink hoger onder invloed van de hoop op een snel herstel van de Amerikaanse economie. De Dow-Jones-index schoot omhoog met 58,42 punten naar 2.972,53, een winst van 2 procent. Daarmee kwam het vorig jaar juli bereikte recordniveau van bijna 3.000 punten in het vizier. Het Damrak ging vanmorgen buitengewoon vast van start. Na een halfuur handel stond de algemene stemmingindex al op 93,1, een winst van meer dan 2 procent. Bij levendige handel schoten de koersen van veel hoofdfondsen met verscheidene guldens omhoog. Veel fondsen kwamen hierbij op een peil dat dit jaar nog niet eerder was bereikt.

De effectenbeurs in Tokio sloot vandaag flink hoger. De Nikkei-index van 225 aandelen steeg met 469,51 punten tot 26.382,99, een winst van 1,8 procent. De Nikkei-index was gisteren gedaald met 62 punten bij een omzet van 540 miljoen aandelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.