+ Meer informatie

"Eén Europa", maar elk land houdt z 'n eigen gerechten

2 minuten leestijd

Frankrijk is synoniem voor kaas en wijn, bij Italië hoort macaroni, België is "patat"... Wat weten we eigenlijk van de Europese kookkunst?

Smorrebrod Andersen
Bak plakjes bacon of ontbijtspek in een droge hete koekepan knapperig en bruin. Laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken. Bestrijk elk sneetje brood met boter. Schik er slablaadjes op en leg op elk sneetje een dikke plak leverpastei. Leg er plakken tomaat, waaier van augurk en uitjes bij. Bestrooi het smorrebrod met verkruimeld bacon of ontbijtspek en bieslook. Tip: Vervang leverpastei door opgerolde plakken gebraden fricandeau, die elk met een likje fijne mosterd zijn bestreken.

Tortillas de camarones
Klop in een kom de eieren los. Roer daarna bosuitjes en wat zout en peper erdoor. Smelt de boter in een kleine koekepan. Schenk het eiermengsel in de pan. Strooi onmiddellijk daarna de garnalen over het eiermengsel. Laat de omelet boven een matig afgestelde warmtebron bakken, tot de bovenzijde is gestold. Rol, met behulp van twee houten spatels, de omelet op. Laat de omelet op een snijplank glijden. Snijd de omelet, schuin, in 4 a 6 gelijke stukken. Steek houten prikkers erin en presenteer ze op een voorverwarmde schaal.

Gebraden kip met tomatensaus
Bestrooi de stukken kip met wat zout, peper en oregano. Verhit de boter in een pan en braad hierin de stukken kip bij matige hitte in circa 45 minuten bruin en gaar. Keer de stukken kip regelmatig tijdens het braden. Maak in die tijd de saus. Doe 2 dl water, de tomatenpuree, het knoflook, de suiker en wat zout en peper in een pannetje. Breng het geheel regelmatig roerend aan de kook. Temper de hittebron en laat de saus circa 5 minuten zachtjes koken. Leg de stukken kip op een schaal en geef de saus er apart bij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.