+ Meer informatie

Bij Hem blijven

2 minuten leestijd

En gij zijt degenen die met Mij steeds gebleven zijt in Mijn verzoekingen (Luk. 22:28).

Is dat waar? Wacht een half uur en zie hoe zij bij Hem blijven in Zijn verzoekingen!

Maar wanneer nu de Heere het zegt, zo moet het toch waar zijn! Maar wat wil Hij dan daarmee? Het goede, dat wij niet gedaan hebben, daarvan zegt Hij, dat wij het gedaan hebben en het boze, dat wij gedaan hebben. Hij kent het niet; in de listigheid Zijner liefde lokt Hij Zijn kuikens, steekt hen allen in de zak Zijner ontferming en zegt: nu zijt gij goed daar binnen, nu zult gij bij Mij eten en drinken, in Mijn kamers wonen. Mij voorzingen en spelen van Gods goedertierenheid en genade!

Wanneer de Heere iets van ons zegt, dat wij nochtans niet gedaan hebben, zo prikkelt Hij ons daarmee, opdat wij het zouden doen. Om de kunst van regeren te leren en tot de genade te komen met de Heere te regeren, moet men vóór alle dingen bij Hem blijven in Zijn verzoekingen; ga dus de weg in smaad, door aanvechting en krenking heen.

Zulke verzoekingen heeft Hij doorgemaakt, en van zulke verzoekingen zegt Hij, dat Zijn discipelen bij Hem gebleven waren. Dat is dus de weg om te regeren, bij Hem te blijven in Zijn aanvechtingen.

H. F. Kohlbrugge (Schriftverklaringen)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.