+ Meer informatie

Delleschool Rijssen wint milieuprijs

1 minuut leestijd

RIJSSEN - De leerlingen van de Delleschool in Rijssen hebben het afgelopen jaar de meeste lege batterijen ingezameld. Dit vertelde de voorzitter van de Rijssense milieuraad, M. Kanis, bij de uitreiking van de wisselbeker in het stadhuis aan Jenneke Agteresch en Rianne Voortman, twee leerlingen van groep zeven van de Delleschool.

Al drie jaar worden er op de Rijssense basisscholen lege batterijen ingezameld. „Bij elkaar is er ongeveer 1600 kilo opgehaald. Maar nu alle huizen in Rijssen een milieubox hebben, hebben we besloten om het geheel af te ronden. We verwachten dat de meeste batterijen nu in deze milieubox terecht zullen komen. Als milieuraad hebben we afgesproken om aan het ophalen van de batterijen een 'stille' wedstrijd te koppelen, om te zien wat de leerlingen voor het milieu over hebben zonder dat er een prijs aan vast zit", aldus Kanis.

Het laatste jaar is er zo'n 600 kilo op de scholen opgehaald. De Delleschool kwam met 115 kilo het hoogst uit de bus. Daarna kwam de Alexanderschool met 60 kilo en als derde de Haarschool met 49 kilo. Kanis stelde dat je eigenlijk helemaal geen batterijen zou moeten gebruiken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.