+ Meer informatie

Snufjes (III)

3 minuten leestijd

Dat het publiek nogal uiteenloopt, is overigens ook geen wonder. De toegang kost 15 gulden, dat is even slikken. Maar verder kan iedereen naar hartelust een dag lang min of meer vrijblijvend aan alle mogelijke apparaten zitten. Of, tien verschillende koptelefoons hangend aan een soort caroussel beluisteren. Niemand die je kwaad aankijkt als je vervolgens weer wegloopt. Een paar stands verder liggen videocamera's zo maar voor het oprapen. Kom daar in een speciaalzaak eens om. Even kan Jan en alleman zich vergapen aan merken die normaal gesproken slechts voor enkelingen bereikbaar zijn. Een ideale gelegenheid ook om eens te kijken wat er op dit gebied allemaal te koop is.

Gaandeweg bekruipt je nu en dan wel het gevoel dat er nu maar eens een eind moet komen aan steeds weer nieuwe vondsten en vernuftige verbeteringen. De echte liefhebbers moeten, willen ze "bij" blijven, toch werkelijk wel heel wat voor hun apparatuur over hebben. Met een vrij grote regelmaat verschijnt er weer een nieuw type op de markt. Erti er zijn dan toch wel verbluffend veel mensen die gerust het hele zaakje na een half jaar tot een jaar weer inruilen voor het nieuwste van het nieuwste. Hoe lang is het geleden dat een platenspeler van vader en moeder op zoons en dochters overging, tot het ding gans tot op de draad versleten was?

Het verlanglijstje van alle Firato-bezoekers moet overigens tijdens de rondgang over de beurs wel aanmerkelijk in lengte toenemen. Het gevaar van de onverzadigbaarheid ligt levensgroot op de loer, alhoewel na verloop van tijd ook een zekere gewenning optreedt. Dan kijk je alleen nog maar raar op van de supersonische auto die JVC in zijn stand te kijk heeft staan. En van de lichtshow waarmee Blaupunkt de aandacht van het publiek poogt te trekken. Hoe meer je als fabrikant opvalt, hoe beter.

Welbeschouwd is er overigens voor iedere portemonnee wel iets passends te vinden. Niet iedereen heeft de middelen om voor 15.000 guj^den een Fisher-installatie in zijn huiskamer neer te zetten. En ook lang niet iedereen —al is het budget ruim genoeg— heeft zoveel geld voor zijn geluidsweergave-apparaten over. Voor minder kan het ook, zo blijkt uit de stand van het Oostduitse Schneider. Een "toren" met alles erop en eraan is hier al voor rond de 500 gulden te verkrijgen. Goed, de kwaliteit zal wel niet te vergelijken zijn. Maar er komt in ieder geval geluid uit. En gelukkig is lang niet iedereen zo'n' fijnproever dat de verrichtingen van een minder hoog aangeschreven merk uitsluitend rillingen —van afschuw, wel te verstaan- teweegbrengen. rrmtiflirfif

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.