+ Meer informatie

„Veevoeronderzoek Consumentenbond is ongenuanceerd"

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Het Produktschap voor Veevoeder in Den Haag reageerde gistermiddag furieus op de publikatie van de Consumentenbond waarin wordt meegedeeld dat de kwaliteit van het Nederlandse veevoer beneden peil is.

Volgens het produktschap is deze bewering ongenuanceerd en tendentieus. De Consumentenbond maakt zich schuldig aan een onzorgvuldige en ondeskundige beoordeling van de onderzoeksresultaten, aldus het schap.

Het produktschap bestrijdt dat de kwaliteit van het Nederlandse veevoer onder de maat zou zijn. Veevoederbedrijven en controle-instanties voeren voortdurend analyses uit om de kwaliteit van het veevoer'te bewaken, aldus het schap.

„Per jaar worden circa 1,8 miljoen analyses verricht, ter waarde van 45 miljoen gulden. Naast voederwaarde wordt hierbij ook onderzocht op negatieve kwaliteitsaspecten, zoals aflatoxine en zware metalen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.