+ Meer informatie

Bredero verwacht circa 5 a 10 pet meer winst

Ondanks vastgoed-problemen

2 minuten leestijd

AMSTEBDAM — Verenigde Bedrijven Bredero rekent op een S pet, maar hoopt op een 10 pet hogere winst. Deze verwachte winstgroei zal afkomstig zijn van het pijpbekledingsbedrijf Bredero Price, waarvan Bredero begin dit jaar voor circa ƒ 30 min geheel eigenaar is geworden. De omzet komt waarschijnlijk ƒ 200 min hoger uit op ƒ 1300 min, waarbij ƒ 180 min voor rekening komt van Bredero Price.

van Bestuur, ir. A, Feddes, bij de presentatie van het jaarverslag gezegd. Problemen kent Bredero dit jaar in de divisie fabricage en bij het onroerend goed in België. De divisie fabricage — handel en fabricage van bouwmaterialen — zal mét 150 man ingekrompen worden, hoofdzakelijk via het natuurlijk verloop. De pijn zit bij de baksteenvan bakstenen met een kwart verminderen. Naast de personeelsinkrimping zal er korter gewerkt worden. Als oorzaken noemt de heer Feddes de instorting van de bouw van vrijesectorwoningen en de dramatische stijging van de energieprijzen, die wegens de heersende overcapaciteit niet kan worden doorberekend. Energiekosten maken 20 tot 25 pet van de kostprijs uit van bakstenen. De heer Feddes verwacht ook dat bij de sociale woningbouw en de bouw van premiewoningen meer betonblokken voor de gevelbouw gebruikt zullen gaan worden. Hiervpor heeft Bredero een nieuw aantrekkelijk soort betonblok ontwikkeld, met wat structuur en een gele kleur.

Door het instorten van de Belgische vastgoedmarkt kampt Bredero hier met problemen. Bredero werkt in België via verschillende joint-ventures met Groep „1" samen, waarin Bredero tevens een belang heeft van 15 pet. Op de omzet van ongeveer ƒ 55 min in België zal Bredero verlies maken. Ook hier zal personeel afvloeien.

Het afgelopen jaar verliep bevredigend voor Bredero. Een winst werd behaald van 13,3 min tegen 12,1 min in 1979. De omzet steeg va ƒ840 min tot ƒ 1.095 min, waarvan 43 pet afkomstig was uit het buitenland. Voor de divisie uitvoering was 1980 een bevredigend jaar wat betref^ de werkzaamheden in Nederland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.