+ Meer informatie

Curatoren HCS eisen minimaal 15 min. van ING

1 minuut leestijd

BOXTEL (ANP) - Zeker ƒ 15 miljoen, maar wellicht nog minstens ƒ 10 miljoen meer, eisen de curatoren HCS Technology van ING Bank en ING Lease. Een dagvaarding is in concept gereed.

In de eerste plaats gaat het om ƒ 15 miljoen die ING vlak voor de reddingsoperatie in augustus 1991 had moeten storten voor HCS-aandelen en een lening.

Verder zijn curatoren van plan nog verschillende vorderingen in te stellen in verband met de financiering van de Amerikaanse distributeur Savin, thans een 15-procents belang van HCS. ING Lease heeft ook 15 procent en beide partijen betwisten elkaar het eigendom van de aandelen, die ruim ƒ 10 miljoen waard zijn.

HCS bouwde in 1989 en 1990 een meerderheidsbelang in Savin op. In december heeft de Japanse kopieerder Ricoh een bod uitgebracht van ƒ 70 miljoen op alle aandelen Savin. HCS en ING Lease willen dit bod aanvaarden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.